Definició de l’estratègia

Inicio » Serveis » Definició de l’estratègia

Definición de la estrategia

La importància de l’estratègia institucional i empresarial

L’Estratègia Institucional i Empresarial és fonamental per a l’èxit a llarg termini, inclús per a organitzacions no lucratives i xarxes. En la definició dels Plans Estratègics del Departament, Centre o Unitat de Negoci, és primordial estructurar i coordinar els processos de reflexió estratègica per assegurar un enfocament efectiu i un camí clar cap a l’assoliment d’objectius.

b

Estratègia institucional i empresarial

L’estratègia és un enfocament fonamental per a l’èxit i el creixement tant d’organitzacions públiques com privades, que implica la planificació i presa de decisions, definint-ne el propòsit, la visió, els valors i els objectius. Per desenvolupar una estratègia sòlida, entesa com a patró organitzat de comportament adreçat a una finalitat, es parteix d’una anàlisi externa i interna per passar, després, a la identificació de reptes clau. 

b

Plans estratègics d'organitzacions no lucratives i xarxes

La planificació estratègica emergeix com un aspecte fonamental en la direcció i la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i les xarxes d’organitzacions, ja que no només facilita l’aliança d’objectius i visions compartides, sinó que també proporciona una estructura sòlida per prioritzar metes, alinear visions i ordenar les actuacions a desenvolupar. A través d’aquest procés, és possible establir una base sòlida per a la presa de decisions estratègiques.

b

Estructuració i coordinació de processos de reflexió

En un context de canvi com l’actual, la reflexió estratègica emergeix com un procés fonamental que s’ha de realitzar de manera periòdica dins de les organitzacions. Aquest procés implica revisar la Missió, Visió i Valors i renovar els reptes i objectius. Idealment, aquest procés han de participar-hi els diferents equips d’una institució per poder debatre i contraster diferents punts de vista i opinions.

b

Direcció i facilitació de sessions de reflexió estratègica

La clau perquè una sessió de reflexió estratègica sigui útil i assoleixi els objectius és una bona preparació i direcció. El nostre equip de professionals disposa d’una àmplia experiència i dilatada trajectòria en la preparació, direcció i facilitació de sessions de reflexió estratègica usant tècniques que afavoreixen la participació de totes les persones participants i el debat de contrast d’opinions d’aquells temes més crítics.

Altres serveis

Coneix altres serveis

Execució i Seguiment

 • Plans d’acció i oficina de gestió.
 • Implantació i seguiment de l’estratègia.
 • Monitorització dels indicadors clau.
 • Seguiment de l’avanç de projectes.

Millora organitzativa

 • Mapes de processos i plans de millora.
 • Evolució i transformació organitzativa.
 • Redefinició de processos.
 • Simplificació administrativa.

Impuls a la participació

 • Estructuració de sessions.
 • Disseny, execució i anàlisi d’enquestes.
 • Dinàmiques participatives.
 • Sessions de brainstorming.
El nostre equip d'especialistes està preparat per proporcionar-te la solució ideal, adaptada a les necessitats específiques. No dubtis a sol·licitar el teu pressupost personalitzat de manera immediata i obtenir així la millor opció per a tu.