Estratègia d’oganitzacions i xarxes no lucratives

Inicio » Proyectos » Definició de l'Estratègia » Estratègia d’oganitzacions i xarxes no lucratives

Les organitzacions han vist com, en els darrers anys, els recursos públics i privats destinats al sector no lucratiu han disminuït de forma considerable. Al mateix temps, els canvis culturals i tecnològics, especialment assumits per les noves generacions, han obert nous espais per a la col·laboració. Per afrontar el nou escenari, es indispensable abordar una reflexió estratègica que permeti actualitzar la missió, els objectius, l’estratègia clau i els projectes d’avanç que assegurin una aportació de valor als stakeholders i, en definitiva, la sostenibilitat a mig termini d’aquest tipus d’organitzacions.

A Momentumco considerem que cal superar el concepte clàssic de Pla Estratègic per centrar-se en una visió més àgil de l’Estratègia, entesa com un full de ruta indissociable de l’Execució, concretada en Projectes. En conseqüència, entenem el nostre rol sobretot com a metodòlegs – facilitadors que hem d’estructurar els continguts definits pels equips humans implicats. La feina es fonamenta en tres premisses: comprendre molt bé com estan afectant els canvis de l’entorn a l’organització i els seus stakeholders, aprofitar el millor possible els diferents talents de l’equip i altres implicats clau, i posar en valor la marca i el capital social i simbòlic acumulat de la institució analitzada.

Una part central del procés es la realització d’una o diverses sessions participatives de reflexió estratègica entre l’equip de la institució i altres persones clau que poden aportar coneixement. Finalment, el nostre desig sempre ha estat acompanyar a la institució en la posada en marxa de les accions definides i en la definició d’una metodologia de seguiment de l’execució de l’estratègia: sense execució, l’estratègia servirà de poc.

 

El nostre equip d'especialistes està preparat per proporcionar-te la solució ideal, adaptada a les necessitats específiques. No dubtis a sol·licitar el teu pressupost personalitzat de manera immediata i obtenir així la millor opció per a tu.