Definició de l’Estratègia de Museu o Institucions Culturals

Inicio » Proyectos » Definició de l'Estratègia » Definició de l’Estratègia de Museu o Institucions Culturals

Des de Momentumco, apostem per la creació d’un equip motor intern del Museu, que lideri el procés de reflexió estratègica juntament amb l’acompanyament extern, i així crear un treball col·laboratiu i compartit amb l’equip del Museu. La tasca a desenvolupar s’inicia amb sessions de context amb l’equip motor (propostes i projectes relacionats), així com el contrast del benchmarking, identificant i analitzant museus o institucions culturals similars. La segona fase és la de treball directe amb els implicats interns i externs al museu, és per això que considerem oportú consultar a stakeholders clau implicats així com als equips interns. Per altra banda, és imprescindible comptar amb les reflexions dels òrgans de govern i finançadors clau.

Cada museu o institució té unes característiques, dimensions, necessitats diferents, i cal adaptar-se a aquestes per tal d’acompanyar-los en l’avançament cap a la concreció de la seva Estratègia.

Per poder comptar amb tota aquesta participació proposem fer-ho mitjançant entrevistes, reunions en petit grup, sessions participatives i qüestionaris online de reflexió estratègica entre d’altres.

A més a més, hem treballat en el suport a la redacció d’Acords Estratègics de Col·laboració entre Museus i Administració Pública, per tal d’arribar a acords comuns per avançar com a museu i alhora avançar per a la cultura de Catalunya durant un període concret.

Aquest treball consisteix en l’estructuració de tota la informació genèrica del Museu, així com les peticions per part de l’Administració Pública. Aquests punts es treballen conjuntament entre Museu i Administració Pública per avançar. Es celebren unes reunions inicials amb l’Administració Pública per a considerar les seves prioritats, i posteriorment, amb el Museu respectiu es celebren una o més sessions presencials participatives on es treballen els seus principals reptes de futur, i finalment es posen en comú les dues línies d’avanç. A part de disposar d’una sistemàtica clara de treball a tots els nivells, permet cohesionar l’equip directiu i fomentar la coresponsabilitat de les persones implicades del Museu o institució cultural.

Algunes de les darreres experiències de treball conjunt amb els equips de gestió d’institucions culturals han estat amb el Museu Episcopal de Vic, els Museus de Reus / Institut Municipal Reus Cultura, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i el Born Centre de Cultura i Memòria, entre d’altres.

El nostre equip d'especialistes està preparat per proporcionar-te la solució ideal, adaptada a les necessitats específiques. No dubtis a sol·licitar el teu pressupost personalitzat de manera immediata i obtenir així la millor opció per a tu.