Participació ciutadana Tres Xemeneies Besòs

Inicio » Proyectos » Impuls a la Participació » Participació ciutadana Tres Xemeneies Besòs

En el marc dels processos de transformació i millora de l’Eix Besòs i la seva façana litoral, els Ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona varen impulsar conjuntament un espai participatiu per tractar la remodelació del Front Litoral de les Tres Xemeneies, la franja compresa entre la via de tren i el mar i el front que va des de la desembocadura del riu Besòs fins a la part final de l’espai de les Tres Xemeneies.

Amb la intenció d’incorporar la visió de la ciutadania, els Ajuntaments varen impulsar la creació d’un Consell Ciutadà format per 100 persones amb gran capacitat de representació ciutadana i implicació de diversos sectors, per tal que aquest Consell s’impliqués en tres jornades de treball i debat participatiu per la futura transformació de l’àmbit en qüestió. En aquest context, Momentumco va afrontar el repte desenvolupant el disseny del procés de participació i dinamitzant les jornades de treball, per tal que totes les veus del Consell Ciutadà hi tinguessin cabuda. Cada jornada de treball comptava amb 32 participants, i tenia una durada de 4 hores, estructurades en 2 fases:

  • Fase 1. Visita comentada a l’àmbit d’actuació. En aquesta fase es buscava l’aproximació al terreny mitjançant una ruta comentada en autocar, per tal que tothom pogués conèixer de primera mà la realitat, el context i l’entorn de l’àmbit del projecte.
  • Fase 2. Tallers de treball participatiu. En aquesta segona part, els participants es varen distribuir segons 4 grups de treball per primer realitzar un debat i després aportar les propostes o preocupacions que tenia cada participant. La seqüència de treball es va dissenyar per poder recollir tres tipus de suggeriments: aspectes positius a potenciar; aspectes negatius a evitar; i aspectes prioritaris a tenir en compte.

Un cop realitzades les tres jornades, on va poder participar tot el Consell Ciutadà, es va realitzar una quarta sessió, en aquest cas conjunta, per posar en comú tots els suggeriments de les diverses jornades i tancar l’espai participatiu amb un debat conjunt.

Momentumco va elaborar una acta de resultats de cada una de les jornades, i un document de balanç global de tots els suggeriments, ordenats i ponderats segons temàtica i número d’aportacions per cada temàtica.

El nostre equip d'especialistes està preparat per proporcionar-te la solució ideal, adaptada a les necessitats específiques. No dubtis a sol·licitar el teu pressupost personalitzat de manera immediata i obtenir així la millor opció per a tu.